Ki volt Gerald Genta?

Ki volt Gerald Genta?

Ebben az esetben további előnye volt, hogy antimágneses. Az idő múlásával az IWC ezt a dizájnt Ingenieur modellek egész sorává fejlesztette, majd végül 2000-ben megváltoztatta a dizájnt, és felhagyott ezzel a sikeres dizájnnal egy sokkal józanabb, személyiség nélküli modell helyett.

Az IWC után eljött a Patek Philippe ideje, amely egy csúcskategóriás luxus sportórát rendelt a lehető legjobb kivitelezéssel. Gerald ismét ihletet kapott, hogy kihúzza a kalapból a Patek Philippe Nautilust. Megkülönböztető jellemzői a következők voltak:

Az 1980-as évek elején a Bulgarival kötött szövetsége nyomán megtervezte a Bulgari Bulgarit, egy erős karakterű replika óra, amely antik érmék dizájnjára támaszkodott, hogy az olasz márka jellegzetes keretét adja.

De ahogy korábban említettem, 1970-ben Gerald bejegyezte saját márkáját, a Gerald Genta-t, és fokozatosan elkezdte felruházni a dizájnokkal, bár, meg kell mondanunk, soha nem volt olyan lekerekített, mint amit másoknak készített.
replika órák
Saját márkájának legemlékezetesebb órái közé tartoznak a csengős órák. Kiemelkedik az Octo Granda Sonnerie Tourbillon, amely több mint 800 000 dollárért kelt el, vagy a Grande Sonnerie Retro, amelyet a világ legösszetettebb órájának tartanak 2 millió dolláros becsült árával.

Új szekciót nyitunk, amely az óragyártás világának legemblematikusabb alakjaira összpontosít. És nem mással fogunk kezdeni, mint Gerald Gentával, aki sokak számára a történelem legnagyobb óratervezője.

1931-ben Genfben született, 20 évesen fejezte be ékszer szakos tanulmányait, és az óragyártás világában kezdte pályafutását. Fontos megérteni azt a kontextust, amelyben Gerald fejlődött, ami nagyon különbözik a maitól. Gerald Genta manapság kiváló óratervezőként ismert replika tag heuer, de akkoriban a tervezési munkát gyakran a beszállítókra bízták.
Az óragyártásban a Universal Geneve-vel debütált. Egy nagyszerű márka, amely nem tudta túlélni a kvarcválságot, és belehalt, mint oly sokan mások. Gerald első munkája a híres Polerouter volt mikrorotorral.

Kétségtelenül a márka egyik legismertebb és legszebb dizájnja egy látványos kaliberrel együtt, aminek nincs mit irigyelni a sokkal modernebb és drágább kaliberektől. Mennyit érne most egy modern Polerouter mikrorotorral?

1960-ban Geraldot az Omega megbízta, és munkája szülte a csillagképet. Akkoriban Gerald még nem volt ismert, így csak jóval később tulajdonították neki a tervet.

Azonban az 1970-es évek határozták meg, mint tervező és gyártó. Tervezőként minden Audemars Piguet-vel kezdődött, aki a kvarcválság kellős közepén úgy döntött, igazgatója, George Golay révén felkéri Gerald Gentát egy luxus acél sportóra tervezésére. A legenda szerint az AP által megadott határidő minimális volt, olyan minimális, mint egy nap. Az eredmény az Audemars Piguet Royal Oak, 1972.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni smo prihvatiti kolačiće u skladu s našim pravilima o kolačićima.